Een Zeeuwse traditie – A Zeeland tradition ( Dutch )

De sjees is een antieke wagen met twee wielen met een paard ervoor .Daarin zitten een man en vrouw, beiden in Zeeuwse klederdracht, soms ook nog met kinderen daarbij. De man ment het paard. In de baan hangen drie of vier ringen aan een touw boven het parcours. De vrouw probeert met een lans de ring te steken terwijl het paard moet draven. Zowel het paard als de sjees moeten versierd zijn met levend materiaal. Kunstbloemen zijn dus taboe.
Een echte Zeeuwse traditie.

The ´sjees´ is an antique carriage with two wheels with a horse in front of it. In it are a man and woman, both in Zeeland traditional costume, sometimes also with children. The man steers the horse. In the track, three or four rings hang from a rope above the track. The woman tries to stab the ring with a lance while the horse has to trot. Both the horse and the chariot must be decorated with living material. Artificial flowers are therefore taboo.
A real Zeeland tradition.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.