Foto van de maand april- Photo of the month of April

Foto van de maand april 2022 en het verhaal erachter.

Photo of the month April 2022 and the story behind it.

 

Macrofoto´s maken is waar ik me graag mee bezig hou. De natuur van heel dichtbij fotograferen levert vaak boeiende beelden op. Deze foto maakte ik aan de start van de lente tijdens een fijne boswandeling met de bedoeling vroege voorjaarsbloeiers te fotograferen. De grond lag echter bezaaid met dennenappels. En omdat ik ze de vorige herfstperiode niet gefotografeerd heb was dit een mooie gelegenheid ze alsnog te doen. Ik legde er een paar op ooghoogte omdat mijn rug protesteert wanneer ik op de grond ga liggen voor een foto. Door het zonlicht kwamen de bruine kleuren van de dennenappel mooi naar voren. Vaak bewerk ik thuis op de computer mijn foto´s nog iets na. Maar hier vond ik dat niet nodig, de foto was prima zo. De voorjaarsbloeiers komen de volgende keer wel aan bod.

Taking macro photos is what I like to do. Photographing nature up close often produces fascinating images. I took this photo at the start of spring during a nice walk in the woods with the intention of photographing early spring bloomers. However, the ground was strewn with pine cones. And because I didn’t photograph them last autumn, this was a great opportunity to do them after all. I put a few at eye level because my back protests when I lay down for a photo. The sunlight brought out the brown colors of the pinecone beautifully. I often edit my photos at home on the computer. But here I didn’t think that was necessary, the photo was just fine. The spring bloomers will be discussed next time.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.